LiVi Strik familien byder velkommen i vores nye strikkeunivers – kig dig omkring 🙂

Shopping Cart

  • No products in the cart.
Image Alt
Shop

Vendestrik / Forkortede pinde Teknikvejledning

kr. 30,00

Forkortede pinde/vendepinde dækker over, at man vender arbejdet, inden pinden er strikket helt ud. De forkortede pinde kan bruges til at give arbejdet facon f.eks. til hælen på en sok, ved halsudskæring og skulder eller som dekorativt indslag.

 

Når man vender midt på pinden, skal det gøres på en måde, der passer til garnet og projektet, ellers bliver det ikke pænt. Med denne teknikvejledning lærer du hele 7 forskellige måder at foretage vendingen på.

 

Se flere detaljer og billeder længere nede på siden.

Varenummer (SKU): 14-3-3 Kategori: Tag:

Beskrivelse

Kiler til pynt eller facon

Vendestrik (også kaldet forkortede pinde) bliver ofte brugt til at lave kiler med. Disse kiler kan bruges rent dekorativt til at skabe et spektakulært mønster, som skiller sig ud fra de striber, man ellers normalt ser i strik. Det kan f.eks. blive til de grydelapper, der ses her, og som er strikket med vendestrik i sin enkleste form. Men kilerne kan også bruges til at skabe facon i strik, f.eks. til hæl i strømper eller en halsudskæring, og det er derfor en yderst brugbar teknik at lære.

Bolde i vendestrik

Vendestrik kan som nævnt skabe facon, faktisk kan det skabe så meget facon, at det kan bruges til at strikke en bold. Til disse populære børnebolde er der strikket striber frem og tilbage, og brugt vendepinde i begge ender, for at få striberne til at nå sammen om en bold. De strikkede bolde er en hyggelig og anderledes hjemmelavet gave til børn og babyer, som kan give mange timers leg. Og så er de små projekter jo gode til restegarner, f.eks. i bomuld – og hvem har ikke en masse af det liggende? 

3 farverige bolde i vendestrik

Lidt fra teknikvejledningen

Når man vender sit strik inde på rækken, vil der blive en forskel på 2 pindes højde, på det sted hvor vendingen sker. Det giver en ulighed/skævhed, som kan resultere i et lille hul eller ujævnhed afhængigt af garn og mønster. Der er flere måder at udligne eller skjule vendingen. Denne vejledning viser 7 forskellige måder at foretage vendingen på. Hvilken metode, der er bedst, afhænger af garn og mønster. Hver metode er vist med hver sin farve for at tydeliggøre forskellene. Alle vendinger er først vist og forklaret i retstrik, og derefter er resultatet også vist i glatstrik. 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Please Login To Download Attachment