LiVi Strik familien byder velkommen i vores nye strikkeunivers – kig dig omkring 🙂

Shopping Cart

  • No products in the cart.
Image Alt
Shop

Neverkont teknikvejledning

kr. 30,00

Neverkont er en gammel nordisk strikketeknik, der giver et flot flettet udtryk. Men den flettede effekt er en illusion, for egentligt er der tale om små firkanter, der bliver strikket sammen undervejs, på en måde der giver en flot tredimensionel effekt.

 

I denne teknikvejledning viser vi med mange udførlige billeder, hvordan man strikker neverkont både frem og tilbage og rundt i en cirkel. Du vil således både kunne strikke strømper og tæpper – og hvad du ellers får lyst til.

 

Se flere detaljer og billeder længere nede på siden.

Varenummer (SKU): 14-3-1 Kategori: Tag:

Beskrivelse

Enkle firkanter

Neverkont er en sjov teknik at strikke, for selvom det færdige resultat ser flettet ud, skal man ikke lave snoninger, men faktisk “bare” strikke en masse firkanter på rækker. For at starte en firkant samler man masker op langs kanten af en foregående firkant, og mens man strikker binder man løbende firkanten sammen med nabofirkanten ved at strikke masker sammen. Der er således ingen firkanter, der skal strikkes sammen til sidst, de bliver løbende strikket sammen. På dette billede af Almas babytæppe viser farvestriberne, hvordan firkanterne strikkes, f.eks. først den blå række, så den lyslilla række, så den gule række. 

Leg med farver

Neverkont kan både strikkes med ensfarvet garn hvor man f.eks. laver striber i forskellige farver, og med farveskiftegarn, hvor man lader garnet skabe felter i forskellige farver. Da man strikker én firkant af gangen bliver det farveskiftegarn der normalt laver striber, i stedet til felter i forskellige farver. Vi har f.eks. strikket en masse Sofasokker i Opal farveskiftegarn med neverkontteknik. Sofasokkerne bliver ret hurtigt strikket, for det er svært at lægge fra sig, da man hele tiden liiige har lyst til at se, hvilken farve den næste firkant bliver 😀

Mange muligheder

Neverkont kan både strikkes frem og tilbage, f.eks. til tæpper, og rundt i en cirkel som når man strikker strømper. Dette giver utroligt mange muligheder for at bruge Neverkont til en masse forskellige strikkeprojekter. I denne teknikvejledning viser vi med mange udførlige billeder både hvordan man strikker rundt, og hvordan man strikker frem og tilbage. Du får desuden vejledning i at strikke frem og tilbage på retsiden, så du slipper for at vende arbejdet og strikke vrang tilbage. Dette er især en stor fordel, når man strikker små felter, da man ellers skal vende mange gange og ofte.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Please Login To Download Attachment