LiVi Strik familien byder velkommen i vores nye strikkeunivers – kig dig omkring 🙂

Shopping Cart

  • No products in the cart.
Image Alt
Shop

Moebius Opslagning Teknikvejledning

kr. 30,00

En Moebius er en ring, som er snoet en halv omgang, og derfor kun har én kant.

 

Dette skabes med en speciel opslagningsteknik, hvor opslagningen ender med at være usynlig og sidde i midten, hvorfra man strikker ud i begge retninger.

 

En Moebius er genial som halstørklæde og sjal, da snoningen gør at den sidder flot. Med denne teknikvejledning viser vi dig, hvordan du får styr på opslagningen, så du selv kan strikke forskellige smukke moebius tørklæder.

 

Se flere detaljer og billeder længere nede på siden.

Varenummer (SKU): 14-3-3-1-1 Kategori: Tag:

Beskrivelse

Genialt tørklæde-sjal

Vores design Bifrost illustrerer smukt, hvordan moebius ringen kan skabe geniale tørklæder og sjaler. Moebiusopslagningen gør, at det færdige tørklæde er snoet en halv omgang, hvilket gør at det sidder flot, og f.eks. kan holde sig selv på plads pænt som sjal. Hvis man snor dette Bifrost sjal om halsen to gange, sidder det til gengæld smukt om halsen som et halstørklæde. Når først moebiusopslagningen er på plads, kan man strikke sin moebius med forskellige mønstre eller striber – det er dog en fordel at vælge et mønster, der er flot på begge sider, da begge sider af ringen er synlige. 

Lette mohairtørklæder

Moebius opslagning har vi bl.a. brugt til vores populære Mohair moebius, som er specielt godt egnet til forårs- og efterårsvejr. Vi har strikket vores Mohair Moebius med to nøgler Silk Mohair garn, så den bliver let og luftig. Med to nøgler garn er der så mange muligheder for at lege med striber, og vi har varieret vores med striber i forskellige bredder. Nogle gang har vi strikket med en farveskiftegarn og en ensfarvet garn, mens andre er strikket med to ensfarvede garner med mere eller mindre kontrast i mellem farverne. Når man først har forelsket sig i denne model, tager den ene Mohair Moebius den anden, for der er altid endnu en smuk farve Silk Mohair man skal prøve – og så er de så fine til gaver. 

Det tekniske...

Når man skal strikke en Moebius, skal man bruge en lang rundpind, mindst 100 cm, i den tykkelse, der passer til garnet. Pinden skal være så lang, fordi den på en måde ligger dobbelt, mens man strikker, så man kan strikke ud i begge retninger fra opslagningen. Når man på den måde strikker “begge sider” på én gang, har man dobbelt så mange masker på en omgang, som man intuitivt ville tro. Det lyder meget indviklet, når man prøver at forklare det med ord – men med billeder, teknikvejledning og rundpinden i hånden giver det pludselig mening!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Please Login To Download Attachment